Senaste tiden har jag varit riktigt lat på att blogga. Tycker bara att det tar tiden men ändå så gör jag inget vettigt i andra fall. Städade faktiskt akvariet i torsdags så jag har inte bara suttit och glott. Nog har det hänt massa saker ändå. Nu inför jul finns det mycket man ska ha gjort. Idag har vi klätt julgranen, riktigt fin! Jag slog ven in julklappar och igår satt jag och mamma och pysslade på julkort. De blev nästan humoristiska. Kanske kan lyckas lägga ut en bild på dem senare. 

Nu har vi äntligen fått mer snö i Järvträsk! Ingen riktig jul utan minst 2 dm snö... :) Nu på onsdag kommer jag att få den riktiga julkänslan. När Sofia kommer hem, när sista julklappen inhandlas och när fisken till julafton köps. Extremt viktigt med fisk på julafton. 

Nu går vi snart in på sista skolveckan. Något så skönt! Har jag tur så slipper vi vara på skolan på hela onsdagen. Egentligen har vi bara lektion halva onsdagen men vi har just haft prov i matte och fysik på onsdag och det är de lektion vi har på onsdag förmiddag. Men vi vet inte om det blir att vi får ledigt onsdag än.. 

Funderar på att vara med i kyrkokören på julafton men vill helst ha någon av mina syskon med mig, och det lutar som om ingen av dem vill vara med. Så vi märker hur det blir med det också. 

Bakade pepparkakor hos farmor igår. 17:onde året i rad. Inte illa!  Ska även koka knäck på torsdag kanske, någon gång innan julafton blir det i alla fall och jag ska få hjälp av Sofia att göra det (:

Idag har jag och Christina spelat New Super Mario bros. och faktiskt varvat det! Eller, det uppstod en nionde värld när man klarat bowsers slott, de banorna har vi inte klarat ut, men annars så :) 

Måste få rekommendera en film, Skyline heter den och den är grymt bra! Om man gillar typ onaturliga saker s blir man inte besviken! 

Ikväll, alltså typ nu ska jag städa hos lillan, gå ut med Alva. Hon har lite för mycket energi i kroppen så hon tuggar på bl.a. saker i mitt rum, inte okej. Så genom att promenera med henne släpper lite av den här överskottsenergin hon har. Ikväll ska jag också skriva ihop lite grann om det projekt jag ska göra till projekt & företagande kursen. Jag ska kakla om Evelina och Philips kök, med hjälp av Evelina. Det ska bli spännande. Kanske kommer att se en film senare också, beror på vad klockan är med tanka på att det är skola imorgon. 









Sitt aldrig i en bil där batteriet knappt fungerar och det är drygt -22 grader ute. Man lär frysa ett tag, det kan jag garantera! Sitter just nu i Evelinas (kalla) hus med mössa, halsduk, jacka, nya tjocksockar och filt över fötterna. Lite varemare h¨åller det i alla fall att vara än för 20 minuter sen. (När jag satt i en bil som knappt har ett fungerande batteri och minus 22 grader uta så nästan ingen värme i bilen.) Försöker få upp Nadja i soffan bredvid mig så jag får mig lite värme. Evelina eldar nu också, så snart kanske jag inte fryser längre, men jag tvivlar på det eftersom jag har frysit hela dagen! Hoppas mamma har eldat när vi kommer hem. Om jag inte har fryst fast vid soffan vid det här laget ska jag nog se till att få i mig lite te så jag blir varmare.

Har inte skrivit¨på ett tag. Första anledningen är att vi har haft mycket prov och sådant nu innan jul, vilket det inte är långt kvar till nu. Andra anledningen är den att jag inte alltid har varit vid en dator. I helgen till exempel var vi hos Sofia i Umeå. Från början skulle vi komma eftersom det var tänktr att lillsyrran skulle ha volleybollcup i Vännäs men tränaren anmälde dem ej. Men vi for dit ändå. Och det är hur mysigt som helst att umgåd med henne! Det är härligt att vara med Evelina också även om deras hus invändit är som en isborg.

Längtar verkligen tills jul då vi får tillbringa tid tillsammans alla syskon, plus mamma och pappa då förstås. Som sagt är det inte länga kvar nu! Den här veckan och måndag tisdag av nästa vecka sen har vi lov. Ska endast hinna med två prov och en bokrecension innan dess, inte så mycket med andra ord.

Imorgon är en väldigt speciell dag på skolan, det är nämligen så att det är en såkallad "all aktivitetsdag" så alla ska göra någonting. Vi har fått välja bland några aktiviteter förra veckan som bland annat gymmet, innebandyturnering, utomhussporter, tipspromenad och julpyssel. Jag valde julpyssel och jag fick det. Så hela dagen imorgon ska jag julpyssla :) Finns även rimstuga och jag hörde även att man skulle få tillverka en egen fågelholk med hushållsprodukter om man vill, men då måste man ta med sig sakerna man behöver till bygget.

Inom Elitserien är det nu juluppehåll till 26 December... Men jag ska nog överleva. Med tanke på att SAIK ligger längst upp i tabellen och det faktum att det är "Channle One Cup" nu 16-19 December, inte illa! Andra delturneringen i "Euro Hockey Tour 2010/2011"  Tjeckien, Sverige, Finland och Ryssland spelar mot varandra. FYRA skellefteå spelare är uttagna! David Runblad (back), Fredrik Warg(forward), Jimmie Ericsson (forward) och Joakim Lindström (forward) är uttagna. Det ska bli spännande. 

Nu har vattenkokar'n värmt färdigt vattnet så nu ska jag ta mig en vaaaarm tekopp!

Ha det bra så länge! 

Underbara Evelina gjorde en tekoppa åt mig och bredde om mig med ännu en filt, tack!

Btw, glad Lucia alla!

/ Erika