De senaste veckorna har jag börjat se allting positivt. Jag vet inte anledningen, det bara blev så och det är ju inget fel med det. Kanske Sofia som fått stort inflytande på mig, att alltid vara positiv? Vem vet?

Har ett prov varje vecka nu framtill jullovet plus några läxor. Varför känns prov mycket jobbigare än läxor? Jo, läxor kan man beta av, de flesta i alla fall. Prov måste man plugga till. 

Haft en underbar (?) dag. Började med att råka trycka in smink i högerögat. En kvart senare var det KNALLRÖTT. Inte okej. For på skolan ändå, även om ögat var något så rött. Turligt nog gick rödheten ner under bussresan, phew. Vem vill gå runt på skolan hela dagen och se ut som ett läskigt monster med ETT rött öga? 

Under skoldagen, mestadels efter lunch ,fick jag ur mig några kloka ord. Både på utvecklingssamtalet och efter det när jag och Filippa tog ett deeptalk. 

Var tvungen att dammsuga mitt rum idag. Det var alldeles för dammigt för att ens kunna andas därinne. Men det blev att storstäda hela rummet i stället, välbehövligt! 

Imorgon är det franska prov och booktalk på schemat. Har en känsla att det kommer gå suveränt! Det får vi dock lämna till (franska) kunskapen, hur det går. 

Är nog bäst att lägga sig för att sova nu så man har någon ork imorgon :)
Idag har varit en sån där dag när allt bara går åt skogen. Matteprovet gick inte som jag ville, tappade även en blomma i golvet så bladen gick av, men det var inte allt. Hände småsaker som bara var onödiga att det hände, kanske inte så allvarliga, men ansträngande. Men detta hände ju av en anledning. Everything happens for a reason. En man från franska ambassaden kom idag till skolan, även om jag inte fick ut så mycket av att ha pratade så lärde jag känna ettorna som läser franska. Det är ju inte helt fel. 

I sommar ska jag försöka få mig ett sommarobb i Umeå, vid något ålderdomshem. Hoppas det blir så, man kan ju inte säga nej till att umgås och bo med syster?  

På tal om henne, Sofia, måste jag bara få säga att hon är en förebild för mig. Hon ser allting så positivt och är en underbar människa! Älskar dig massor <3


Vem om inte Alva?


Tänk att det här bara var för lite mer än 2 månader sen. 

Sofias tre små bäbisar :)

Rayman Raving rabbids 2 - beachvolleyboll med vattenmeloner, fullträff!

Nu är det jul här i vårt hus



Varför inte säga sanningen om allting? Jag vill hellre veta sanningen om vad man tycker än att få höra en lögn. Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen. Men vem har sagt att man måste bli sårad av sanningen? Det finns ju en anledning att det är så och då finns det en möjlighet att ändra på det så att denna sanning blir till något bra, om det nu var någonting dåligt så att säga.  

Nu börjar höjdpunkten på hela dagen. Hockeyn!
Sitter på skolan och gör bort några läxor. Men som sagt, jag gör ju allt för att slippa. Så nu försöker jag ge mig på ett blogginlägg via mobilen :o I alla fall. Försöker förstå några fysikuppgifter (igen) men fysik är inte min grej. Ska därför skippa det och räkna matte, vi har ju prov imorgon. Har jag tur hittar jag franskaläraren senare och kan få göra franskaläxan här. Vi ska spela in en text och det är svårt att lyckas göra snabbt hemma med mammas avancerade inspelningsmekanism. Det går men det tar alldeles för lång tid! Nej, nu ska jag inte skjuta fram skolarbetena nå mer.
Kunde ha pluggat denna periodpaus, men som sagt, ibland gör man allt för att slippa.  Har sjukt många skoluppgifter som sa göras innan jullovet, och då ska man ju inte sitta här! Allt från att läsa engelska och franska böcker till att skriva prov. Dessutom satt jag och väntade på att andra perioden skulle ta slut så jag skulle få skriva, som aldrig annars skulle hända. I matchen står det för nuvarande 0-2, alltså leder SAIK ;D 

Måste bara få dela med mig av en sak som är något så sant:
Fordonare är som renar. De finns överallt och är farliga i trafiken.

Jag håller på att få in julkänslan nu. Med tanke på att det snart är jul och snart 1:a advent(!), då julpyntet åker upp och julmusiken spelas, då är det jul på riktigt, så mysigt!

En av mammas underbara jullåtar <3 




Säger som Sofia: Vem vill inte bo i Järvträsk?

Charmtroll! <3








Slår vad om att jag har missat 5 minuter av 3:e perioden nu...


My eyes are painted red
The canvas of my soul,
Slowly breaking down,again
Today I heard the news
The stories getting old
When will we see the end?
Of the days, we bleed for what we need
To forgive, forget, move on
Cause we've got

(chorus)
One life to live
One love to give
One chance to keep from falling
One heart to break
One soul to take us
Not for sake us,
Only one
Only one

The writting's on the wall
Those who came before
Left pictures frozen still, in time
You say you want it all
But whose side you fighting for?
I sit and wonder why
There are nights, we sleep, while others they weep
With regret, repent, be strong
Cause we've got

(chorus)
One life to live
One love to give
One chance to keep from falling
One heart to break
One soul to take us
Not for sake us
Only One
Only One

Just you and I
Under one sky

(chorus)
One life to live
One love to give
One chance to keep from falling
One heart to break
One soul to take us
Not for sake us
Only One
Only One
Haft en helt okej dag, även om vi endast har språk + matte var det som sagt, helt okej. Måste bara få säga att vi planerar vårt egna schema på engelska de tre kommande veckorna (denna inräknad) och jag tycker det är jätteroligt! Då får man göra precis det man känner för och då ser jag ju framemot lektionen! 

När jag kom hem och hade ätit middag, baconpannkaka, gick jag till min dator, satte mig i sängen. Gud så skönt! Därefter tog jag mig in på trafik-sidan (str) och gjorde ett x antal instuderingsfrågor. Det tog bara en sisådär 20 minuter innan ögonen sa emot och inte kunde hållas öppna längre. Då låg jag ner och sov i cirka 20 minuter, helt oplanerat! Vaknade 3 minuter i sju. Fick värsta paniken! Klockan var ju nästan sju och då börjar ju hockeyn! Vilken tur att jag vaknade! Det kändes som om klockan var närmare åtta. 

Får se hur mycket annat jag orkar med senare ikväll. Måste göra två fysikuppgifter (slom jag inte förstår :o) och även räkna matte eftersom vi har prov på torsdag.

Anyway, nu tror jag hockeyn har börjat om. Efter 1:a perioden stod det 0-0, mellan MODO - SAIK :)
Kan börja med att säga GRATTIS!! till världens bästa Evelina! <3, 19 år idag ;) Sen är det ju bara att fortsätta med att säga grattis till kusin Tom och tremening Nils som också fyller år idag ;D Båda blir 13 :)

Igår var det dags för den årliga älgfesten i Järvträsk, och jag måste säga att Järvträsk fester måste vara det bästa! (Speciellt när familjen är samlad)

Dessutom var det inte hockey igår :/ Utan det lir idag! wiiie ;D Kände taggen för att se igår, men idag funkar också :) Vinner SAIK ikväll går de om Luleå i listan och ligger först :o Men då har SAIK spelat en match mer än dem.

1 Luleå HF 21 13 3 5 1 2 +13 (56-43) 43
2 Skellefteå AIK 21 12 3 6 2 1 +22 (66-44) 41
3 Färjestad BK 21 11 2 8 1 1 +8 (54-46) 36
4 Linköpings HC 21 8 6 7 2 4 +6 (50-44) 32
5 HV71 21 8 4 9 4 0 +4 (56-52) 32
6 AIK 21 9 4 8 1 3 +3 (55-52) 32
7 Djurgårdens IF 21 9 3 9 1 2 -6 (52-58) 31
8 MODO Hockey 21 6 6 9 4 2 0 (53-53) 28
9 Timrå IK 21 6 6 9 4 2 -9 (58-67) 28
10 Södertälje SK 22 7 4 11 2 2 -9 (59-68) 27
11 Brynäs IF 21 6 6 9 2 4 -13 (59-72) 26
12 Frölunda HC 22 6 5 11 2 3 -19 (44-63) 25

Checka in det där, SAIK ligger långt upp ;) ^^ 

Anyway, blir födelsedags middag för Eve klockan 18 (?) och hockeyn börjar 16.00 och slutar just efter 18, men det ska nog gå ändå ;) 

Som sagt, Sofia är hemma i helgen och i fredags for vi in till Arvids, träffa lite folk osv :D Var där typ klockan 23 och for hem halv två (?). Inte så lång stund, men det var ändå roligt ;) 

Nej, nu ska jag nog äta frukost och sedan städa mitt rum. Det behövs verkligen!

Utöver allt detta så består dagen av matteplugg, läsa engelska boken, göra trafikfrågor och förstå fysiken ;) 

/ Erika



It doesn't hurt me.
You wanna feel how it feels?
You wanna know, know that it doesn't hurt me?
You wanna hear about the deal I'm making?
You be running up that hill
You and me be running up that hill

And if I only could,
Make a deal with God,
And get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building.
If I only could, oh...

You don't wanna hurt me,
But see how deep the bullet lies.
Unaware that I'm tearing you asunder.
There's a thunder in our hearts, baby.
So much hate for the ones we love?
Tell me, we both matter, don't we?

You, be running up that hill
You and me, be running up that hill
You and me won't be unhappy.

And if I only could,
Make a deal with God,
And get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building,
If I only could, oh...

C'mon, baby, c'mon, c'mon, darling,
Let me steal this moment from you now.
C'mon, angel, c'mon, c'mon, darling,
Let's exchange the experience, oh...'

And if I only could,
Make a deal with God,
And get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
With no problems [x2]

'If I only could, be running up that hill.' [x7]
Tillbaka i skolan nu efter ett gudomligt lov! Det var inte så farligt faktiskt. Det är härligt att göra någonting på dagarna, då känner man att man åstadkommit någonting bra. Dessutom går tiden så fort nu. Snart advent, snart jul, snart nytt år. Tiden går så otroligt fort att man knappt märker allt som händer! 

Jag tycker den lilla fritid jag här är väldigt viktig. Har ätit middag kring halv sex och därefter finns det alltid någonting att plugga. Sen är det så att jag ska promenera med hunden och helst duscha före nio. Det är svårt! - Speciellt när det är hockey... Det är på grund av denna korta fritid som jag sällan sitter/ satt vid datorn så mycket. Lägger hellre tiden på något viktigare. 

Kvällen spenderas med att se Gossip Girl (VIKTIGT!) och därefter plugga franska & engelska glosor. Sedan väntas en promenad. Det beror på vad klockan är hur mycket jag hinner/ orkar läsa ur engelska boken innan jag somnar. 

Imorse försov jag mig... en hel timme! hade cirka 20 minuter på mig att sminka mig, äta frukost, borsta tänderna och mata kaninen. Räser sminkade mig på 10 minuter (nytt smink = längre tid), dock blev det inte såå bra. Förstår inte varför jag försover mig! Går och lägger mig rätt så tidigt men hör inte alarmet. Har på snooze, men vaknar ändå inte. Denna morgon tror jag jag vaknade av att mobilen åkte i golvet. Men det kanske var jag som slängde den  golvet för att den ringde? Steg självklart inte upp då den åkte i golvet, jag kollade inte heller var klockan var. Tur var väl att jag hann med bussen i alla fall. :)

Time passes, things change, life goes on

(y)


Att vara tillbaka i Arvidsjaurs kommun känns inte helt fel, med tanke på att snö är så mysigt! Förhoppningsvis slipper vi all slask nu framtill April, det absolut värsta som finns! Det håller på att vara riktigt kallt ute nu, så det verkar som om vintern äntligen har kommit för att stanna. :)

När bussen anlände till Glommersträsk i fredags gick jag och syskonen till Evelina och Philip. Vi hade planerat i förväg att vi skulle äta pizza på gula villan eftersom det var "pizza-frossa". Vad vi egentligen inte tänkte på var att när det väl händer någonting i glommers är ALLA där. Fastän vi gick dit halv fem och ville ha pizzorna färdiga just efter fem var det så mycket folk och stressigt för dem att vi fick vänta till halv sju! Glad är jag då att det inte blev längre. De hade inte några ämnen klara för att bli pizzor efter våra alla våra pizzor. Jag förstår de som jobbar där. Det är inte det roligaste att jobba i restaurangbranschen, believe me, i've been there. Stressigt blir det och då failar man och då får folket vänta längre och det kommer nytt folk hela tiden, inte det roligaste! 

Höjdpunkten den dagen, fredag, var att se pappa spela Mario Kart Dubbel Dash - på gamecube. Det livade verkligen upp stämningen under tiden vi var sura och hungriga, när pizzan aldrig blev färdig. Riktigt roligt. :)

Anyway. Lördagen bar det av till Arvidsjaur, hände ju egentligen inte så mycket men det var härligt att ändå vara med. Se vilka som var där, på sibylla bl.a. Samtidigt som jag och Filippa tog ikapp. Gick å gick å gick å pratade, vet inte hur många var vi gick runt samhället, många var det! Men det var som härligt att bara prata utan att behöva sitta still. Det var väll det som var tänkt. Att det inte skulle hända så mycket på festen så att vi skulle vilja gå därifrån och spendera några ensamma prat timmar.

Everything happens for a reason

Kom hem från Arvidsjuar kring fyra efter att ha delat ett Super cheese meal på sibylla med Sofia :) Somnade först närmare fem tiden ( nästan då pappa stiger upp :o ). Sen blir jag väckt av just pappa just före tolv då han säger "Du har en kvart på dig att vakna till å så, sen tänkte jag att vi skulle ut och provköra bil för första gången". So, we did that. Det gick ju bättre än förväntat kan jag ju tala om. Trodde det skulle bli många fler motorstopp! Men jag förstår växlingen och kopplingen nu, och jag backade och körde mellan koner. Jag gjorde en tabbe. När vi skulle köra därifrån, vi var innanför skogen vid massa sandhögar, på en skruttiga skogsvägen skulle jag växla upp till tvåan men glodde på växelspaken istället för vägen och då hamnade bakdäcken bakom en kant. Tror det var bilspårskanten av snön. Pappa tog oss därifrån och jag klarade i alla fall av resten av resan till storvägen. Så illa gick det inte :) 

Samma dag, alltså söndag, men senare skulle Sofia laga några byxor med symaskinen. Hon behövde nästan min hjälp om hur man kopplade. Vilket fick mig att tänka på att köra bil. Jag kan sy på symaskinen och hon kan köra bil. De är ganska lika. För sen sa hon "vars är backen?". Och det var precis vad jag sa till pappa när vi var ute och övningskörde tidigare. Det var lite roligt. ;D

Denna dag, måndag, spenderades med att göra bort några läxor, som jag egentligen hade planerat att göra i Umeå, men icke! Steg upp halv åtta och sa till mig själv "bli färdig med dessa läxor innan lunch." Men så blev det inte heller. Huvudvärken satte stopp för det. Har nu gjort några matte uppgifter, skrivit engelska översättningen på dator, gjort trafik kapitlet landsvägskörning - som ska vara färdig till nästa måndag , har hunnit skriva lite på franska översättningen också. Endast den och biologin kvar att få gjord ikväll. Anledningen till att jag var hemma idag är inte den att jag hade huvudvärk, nej. Utan lärarna på skolan skulle fara någonstans så då fik vi ledigt. :)

Idag ände jag taggen för att börja på PA:t - projektarbetet man gör i trean. Varför är det alltid så att man hellre gör andra saker än läxor man har för tillfället? Även om det skulle vara bra att börja på PA:t nu är det mycket bättre att göra bort läxorna, eller hur? 


Nån vecka gammal bild. Nu är det is på sjön och mörkare klockan 16.00, men ändå mycket mysigare!

Missade hockeyn under tiden jag var i Umeå men fick de där hemma att spela in det. Jag såg matcherna i fredags och det var helt underbart! Älskar att se den sporten alltså. Även om det är så mycket bättre live. Speciellt att vara på ståplats i Skellefteå Kraft Arena, det är livet! 

Beginning to appreciate what I already have


I've been led on
To think that we've been
Trying for too long.
Every time we drift
We're forcing what is wrong.
At last that voice is gone.

Please take your time
But you've got to know that
I am taking sight.
Oh, you look good
with your patient face and wandering eye
Don't hold this war inside.

Come back when you can.
Let go, you'll understand.
You've done nothing at all to make me love you less.
So come back when you can.

You left your home
You're so far from
Everything you know
Your big dream is
Crashing down and out your door.
Wake up and dream once more.

Come back when you can.
Let go, you'll understand.
You've done nothing at all to make me love you less.
So come back when you can.

Come back, I'll help you stand.
Let go and hold my hand.
If all you wanted was me, I'd give you nothing less.
So come back when you can.
Finns extremt många bra låtar i Vampire Diaries, inte bara serien som är bra utan musiken också! <3 



I don’t know where I’m at
I’m standing at the back
And I’m tired of waiting
Waiting here in line, hoping that I’ll find what I’ve been chasing.

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Never know why it’s coming down, down, down.

Not ready to let go
Cause then I'd never know
What I could be missing
But I’m missing way too much
So when do I give up what I’ve been wishing for.

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Never know why it’s coming down, down, down.
Oh I am going down, down, down
Can’t find another way around
And I don’t want to hear the sound, of losing what I never found.

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
I never know why it’s coming down, down, down.

I shot for the sky
I’m stuck on the ground
So why do I try, I know I’m gonna to fall down
I thought I could fly, so why did I drown?
Oh it’s coming down, down, down.
Tänk vilken underbar familj man kan ha. Bara det faktum att äldsta systern faktiskt vill ha en hos sig i Umeå och njuter av det lika mycket som en själv. Vilken tur, alltså. Skratta eller gråta spelar ingen roll, bara tiden som spenderas med syskonen är så underbart betydelsefull! 

Fick just veta av Sofias extrapappa Hans att jag ska få däcka på deras soffa inatt efter våran klassfest/ halloweenfest tills Sofia festat färdigt och vi kan fara hem. Det känns så skönt att det finns sådana människor som låter en bara vara någonstans för att låta tiden gå. Tänk vilken liten gest det är att låta någon sova på soffan och det underlättar massor för mig (i det här fallet). 

Att bara kunna vara utan att man känner trycket att man måste säga en viss sak eller måste göra någonting. Utan att göra något speciellt kan det vara härligare att bara vara med varandra, njuta av sällskapet. 

Sen är det ju så att man påverkas av andra människor, "man blir som man umgås". Samtidigt är det bra, att förändras som person. Att vara en självständig person att vara den som "syns" faller sig inte in för mig. Jag är den som "följer John" men vill vara den som är "John". Jag vill vara den som tar plats och syns, men det känns inte som om andra vill låta mig vara den personen. Jag har förändrats sjukt mycket sen högstadiet, då var jag praktiskt taget osynlig men jag fanns där, believe me! Jag tyckte om att sitta för mig själv, tycker om att sitta för mig själv men att bli tvingad att göra någonting eller att vara den som bara hänger på, det är inte helt okej. 

Jag brukar inte skriva såna här ingående blogginlägg. Anledningen är den att jag inte vill att andra ska veta hur eller vad jag tänker eller känner. Jag håller det hellre för mig själv, men det hjälper ju ingen. Jag finns men vi alla är bara människor.

Jag har ju sagt att jag sällan har några synpunkterna om någonting, men jag börjar tro att det bara är en undanflykt från att vara med i en diskussion där min synpunkt inte spelar någon roll. Vissa saker vet jag inte vad jag tycker om men andra saker har jag åsikter om men delar dem inte. De känns oviktiga. 


Nu ska jag stressa iväg till Arvidsjaur. Klockan tre far vi från Järvträsk och jag har ingenting gjort! Duscha, sminka mig, fixa frillan och "klä ut" mig. Visst borde jag hinns det på drygt två timmar?