Sitter hos Evelina och Philip, Eve är i Arvidsjaur och Philip sover så jag passar på att låna Evelinas dator. Vi har endast en lektion idag så jag åkte med 7 bussen in till glommers och begav mig hit. Har läst några sidor ur engelskaboken annars bara suttit vid datorn och t.ex. bytt bloggdesign. :) Nu är det knappt en timme kvar innan jag ska gå till ica för att ta bussen in till Arvidsjaur.

Vi har som sagt enbart en lektion idag - biologi. Vi ska dessutom labba, annars hade jag inte farit på skolan för en lektion! Men labben känns nästen viktig så jag far dit.

Har haft mina nya skor som har klack, de senaste skoldagarna och jag tror jag börjar bli en aning beroende av klack! Idag bestämde jag mig dock för att ha mina vanliga gamla skor, utan klack och det känns jätte konstigt. Är som van att vara lång och ha en upphöjnad under hälen men inte idag, en konstig känsla är det. Valde de utan klack idag för att jag ska gå till busstationen från sandbacka och det går fortare att gå utan klack, så där är anledningen. 

Märkte idag hur "enkelt" jag tyckte det var att fråga busschaffören att stanna vid macken idag, jämfört med förr. Förr kunde jag bli jätte nervös och sitta i tio minuter innan och formulera frågan hundra gånger. På det sättet var det inte idag. Inte satt jag och tänkte igenom till punkt och pricka vad jag skulle säga, blev inte heller nervös så där märker jag hur jag verkligen har förändras.

Min älskade Toshiba - den bärbara dator har sjungt på sista versen. Eller i alla fall adaptern, laddaren. Som tur är går det köpa en ny och den koster kring fyra hundra. Dessutom har jag 20 minuter kvar på batteriet men vet inte vad jag ska rädda på datorn än så den är avslagen och väntar på en ny adapter. Har inte riktigt råd är, men forthoppningsvis löser det sig och jag ska försöka beställa en innan måndag.

Får se om det hinner bli något mer pluggande innan jag tar bussen till Arvidsjaur. 40 minuter kvar men vet inte om orken finns där! :)

Nu var denna veckan slut och hemfärd väntar. Åker med bussen som går 12.05 från NUS. Vilket innebär att det blir ett byte i Skelleftteå just efter två och behöver inte vänta på bussen som tar mig till Glommers. Är där 15.25 om allt går som planerat. 

Vad har jag då gjort i veckan? 

Jo, för det första så har jag inte varit särskilt kry. Huvudvärk, rinn och täthets snuva och slemhosta. Inatt var värst. Låg och såg Supernatural, återkommer till den serien, i bäddsoffan. Snoret rann och jag gick och snöt mig en hel del gånger. Hade så ont i halsen, dsen var torr och det kändes som om min röst var borta, tror dock ayy den var kvar. Sen kom jag på mig själv med att frysa, fastän jag låg under täcket och kände hur varmt det var där under, jag frös ändå! Var svettig, men tog jag av mig täcket frös jag alldeles för mycket.. Tror det är feber som lurar under ytan. Idag mår jag bättre men snoret rinner oavsett om jag just har snytit mig. 

För det andra så har jag varit lat, inte haft någon ork så ingen läxa är gjord. Har mestadel sett på serier, nya avsnitt som har kommit ut i veckan och då detta Supernatural. Jag gillar det. Har sett första säsongen under tiden jag varit här och har hunnit se två avsnitt på andra säsongen. Det handlar om onaturliga varelser, typ spöken, demoner osv, som huvudpersonerna "förgör". Ungefär som serien Ghost Whisperer men lite läskigare, fler andra onaturliga varelser inte bara spöken och lite mer brutalt, de dödar ju faktiskt de här onaturliga sakerna. Hon i Ghost Whisperer hjälpte spökena över till andra sidan. Kommer inte riktigt ihåg varför jag började se serien, hur jag hittade den. Gillar den skarpt ändå! 

Tisdagen for jag och Sofia till "stan" for some shopping. Köpte en skjorta/ tunika på Nicole för 270 kr - älskar! Nicole har verkligen fina kläder! Ett par skor med klack (!) på skopunkten för 199 kr, Foundation och consealer på Kicks för 250 kr, en klocka och två armband för ungefär 250 kr, minns inte riktigt, tror att detta var på guldfynd. 

Till sist så var jag ut och söte sommarjobb i torsdags. Gick inte in på så många ställen, vilket kanske inte var så smart, men jag visste inte riktigt vart jag skulle gå. Gick till Nicole och de tog emot mitt cv, mitt personliga brev och en referens jag fixat, samma hände på Gammlia. Måste bara säga att med tanke på hur dåligt jag mått, och nej jag har inte klagat inför Sofia speciellt mycket, så är jag nästan stolt över mig själv att jag faktiskt tog mig ut! För att vara första gången jag sökte jobb tycker jag att det var lyckat. Dessutom klarade jag av att åka buss själv, hittade vars ifrån de gick och när, med hjälp av Sofia of course. När jag var tillbaka i lägenheten kände jag mig så lättad, att jag faktiskt gjort det! Sköt upp det hela veckan, hoppades på att jag skulle må bättre men sparade det till sista dagen och när det var gjort.. så skönt säger jag bara! Så enkelt det var att gå till nå gubbar och lämna över papper. Måste skriva ner det här så jag har det skriftligt till nästa gång.

Håller tummarna på att jag får mig ett jobb, har även skrivit till en som har hand om sommarcaféet i kyrkstugan vid Nydalasjön, men får inget svar. Måste nog höra av mig till hon som vet någonting om hemtjänsten i Glommers också, med tanke på att jag inte var ute i så god tid.   

Kvällstid, när Sofia inte var på praktik, var två kompisar till Sofia över. En av dem kom tre kvällar i rad och vi spelade kort och såg film. Den kvällen såg i How Do You Know. Igår såg vi Saw 3D, den sista av dem. 

Nu måste jag hoppa i duschen så jag hinner packa innan bussen går! 

Tack Sofia, för allt! <3

Anlände till syster Sofias lägenhet för ungefär 2 timmar sen. Igår hade jag tur. Lyckades fixa så att jag skulle slippa åka buss till Umeå! Gillar att åka buss men att betala för buss? Inte helt okej. Åkte med en Järvträsk/ Skellefteå bo till schtaan sen åkte jag med mammas  adopterade syster och hennes man till NUS sjukhuset i Umeå. Gick sedan till Sofias lägenhet och jag hittade helt själv! Något så imponerad! Det var dock rätt så jobbigt. Hade en inte så jättetung bag utan problemet var att jag har dragit på mig en jobbig förkylning så när jag gick var det svårt att andas. Halsen är sårig så luften tar sig inte ner så enkelt. Nu är det bättre, lyckades hosta upp en slemkaka (usch), lite lättare att andas blev det. Köpte även halstabletter på busstationen i Skeå medan jag satt och väntade på den andra skjutsen. Hade inte lyckats prata utan dem!

Är rädd att jag kommer få feber.

Har bara bara tagit det lugnt sen jag kom hit, men nu blir det andra bullar! Ska försöka förstå mig på hur man kopplar in datorn i tv:n och se något avsnitt av Supernatural. Samtidigt som jag gör någon läxa, har tagit med någr stycken. Bra att göra bort dem när Sofia är på praktik, men ska inte bara göra läxor här. Den största anledningen är att jag ska söka sommarjobb i Umeå. Så ska gå runt "överallt" och se till att få mig ett! Som jag sagt tidigare får jag ju även umgås med Sofia, vilket kommer bli great! 

Inte för att jag längtar tills sportlovet är över och jag måste tillbaka till skolan men tänkte bara tala om att de ska lägga nytt golv i matsalen under lovet. Undrar hur det kommer se ut, vet inte ens vad som var felet med det förra. Har de verkligen råd att lägga nytt golv? 

Nu när jag ändå skriver om skolan. Arvidsjaurs kommun har blivit tvåa av landets bästa skolkommun (?), sist blev de etta. Jag förstår inte, skolan är inte så bra. Man får aldrig veta någonting, speciellt inte av rektorerna, de vet ju ingenting! 

Tjockisen avbröt mig i skrivandet. Hon tyckte jag skulle klia henne ett tag men fem minuter fick duga. Hon tappar en hel del lurv just nu. Tur Sofia har plastskydd över tangenterna! "Lilla" Louise är ju alldeles för söt för att blir dissad. 



I lördags var den absolut sista grundspelsmatchen i Elitserien, hockey. Tyvärr så hamnade SAIK på tredje plats med samma poäng som ettan och tvåan hade, endast målskillnaden som avgjorde. Helt sick! De valde i alla fall att spela kvartsfinal spelet mot Linköping (hellre de än Djurgården). Bäst av 7 matcher gäller och det börjar imorgon, för Skellefteå AIK och Linköping HC del, me like! Förutom att det är svårt att se i Umeå.. Men det finns ju sidor som följer matcherna. :)

Time to do something else!

Ändrade planer, Sofia är på väg hit nu! :D
Beslutade mig igår för att stanna hemma från skolan idag. Första lektionen, som egentligen började för 25 minuter sen, är biologi. Det vi håller på med nu ska vi inte ha prov på och jag har läst sidorna från läroboken om just det kapitlet. Andra lektionen är idrott. Idag åker de skidor men jag åker inte skidor utan tar en joggingrunda istället, kan ju likaväl springa i Järvträsk som i Arvidsjaur. Dessutom får hunden följa om jag springer i Järvträsk.

Har funderat på det här med lärare och lektioner och kommit fram till att lärare som man tycker om gör att deras lektioner blir roligare. Jag blir mer engagerad om jag tycker om läraren. Tycker jag om läraren tyckar jag också om ämnet som den undervisar i. Förra året orkade jag knappt med franska lektionerna men i år har jag lärt känna min lärare mer och mer och gillar henne, så nu vill jag ha franska och hittar ofta mig själv sittandes med franska uppgifter eller så har jag franska i huvudet när jag gör en engelska översättning! Man borde kunna tvinga sig själv att tycka om ämnet och sedan börjar man gilla läraren. Då blir det hela som en kedjereaktion, att man börjar tycka om läraren mer och mer då blir ämnet ännu roligare än vad man tvingat sig själv till.

Har faktiskt börjat bli lite mer frammåt på senaste tiden. Under franskan och fysiken är jag närvarande och säger mycket nuförtiden. Under biologin i onsdags sa jag mina första ord, tror jag, inför hela klassen, Natur 2 och Natur 3. Under biologiredovisningar pratar jag ju också, men det är inte samma sak. Fake it til' you make it. Har förändrats massor sen bara förra sommaren, till och med jag märker det. Klarar t.ex. av att ringa ett viktigt telefonsamtal till någon jag inte ens känner. Skriver mycket hellre, nu som då. Men telefonen går an. Allra mest har jag märkt att jag hellre pratar med personer jag vill ha tag på face to face. Det är enklare än att ringa och skriva!
Ambitiös har jag varit länge, känns det som, sitter ofta på håltimmar och gör bort läxor. Det händer faktiskt att jag sitter och gör ingeting men då finns det inget skolarbete jag kan göra bort på skolan. Tur att vi har Projekt Arbetet (PA) nästa år, då kan jag sitta med det på alla hålor vi troligtvis kommer ha. 

Åker buss till och från skolan. det är så skönt! Älskar att åka buss, sover eller läser under resan, det är så härligt! Jag gillar inte när bussen kommer fram till sitt resmål, även omdet är på hemvägen. Jag vill helt enkelt sitta i bussen och ta det lugnt, det gillas skarpt! 

Senaste inlägget jag skrev pratade jag om volleyboll. Vi spelade match mot de barn som tränar volleyboll just nu,(vi ägde ut dem). ;) Måste säga att jag saknar att spela vollayboll så mycket så det är inte sant! Riktig volleyboll, 6-manna, hård boll, byten... saknar det! 

Eftersom jag är hemma idag kan man praktiskt taget säga att jag har lov nu! Ska dock försöka göra några läxor, söka sommarjobb alltså skriva till en och skriva ett eget "personligt brev" och CV. Dessutom taggar jag en springrunda i fina Järvträsk med min (våran) älskade hund. Blir att handla med farmor innan löpturen, men jag borde klara av att vänta tills dess ändå. 


Älskar!

Vår hamster, piffie (stvaning?) sjunger på sista versen. Hennes öga har inte sett bra ut ett tag och vi märkte igår (?) att hon blödde ur ögat. Mamma provade droppa hennes ögon me ögonsalva för människor, kanske funkar det eller så funkar det inte. Blir det inte bättre kan vi inte låta henne plågas, vi måste ta bort henne då.. Men en liten dvärghamster har jag inte så mycket kärlek till.


Enda bilden jag hade på hamstern.



Det var allt för den här gången!