Har haft en helt okej helg. Familjemys säger jag bara! Fredag blev det pizzabakande och serietittande. Lördag begav vi oss ut, efter ett försök till att städa (mamma städade färdigt). Riktigt fint ute! Har bildbevis! 





Idag fortsätter familjemyset när volleybollaget möter föräldrar och syskon. Självklart ska jag vara med. Till en början tvkade jag om att jag skulle vara med, med tanke på träningsvärken jag hade efter idrotten i fredags, men den känns knappt nu :) Efter matchen ska vi äta pizza hela gruppen. 

Är så less vissa personer på skolan som beter sig omoget. Klottar på skåp med flit, spiller ut kaffe och torkar inte undan. Jag brukar gå runt och städa undan efter dem, men inte nu längre. Varför inte tänka på andra? I've been there. Kan erkänna att jag har varit lat och kommit på ursäkter till varör jag inte kan hjälpa till hemma men det börjar bli lite bättre nu.

Delar med mig av en asbra låt från världens bästa serie!

Ska göra några gamla nationella prov på Matematik C för att kolla om jag kan det. Visar det sig att det går an ska jag göra ett kursprov, kanske kan förbättra mitt betyg då. Det skadar ju inte att göra det, det kan bara bli bättre.  

Eftersom jag inte pluggat något denna helg än vet jag vad som väntar ikväll. Måste även duscha och kolla hur mycket vatten jag använder, vi har fått det i läxa. ;) 

Nu taggar vi volleyboll!

/ Erika
För det mesta skriver jag en "kom ihåg" längst upp i varje blogginlägg. så jag kommer ihåg allt jahg tänkt skriva om. Raderar de såklart innan jag publicerar. Är så less mitt minne! Speciellt närminnet. Familjen vet nog hur bra minne jag har. Kan sitta vid matbordet och vänta på att jag ska få chansen att säga det jag vill men när det ögonblicket väl kommer har jag redan glömt vad jag ska säga. Då fortsätter deras konversation om någonting annat och då kan jag komma ihåg vad det var så då brukar det ibland bli tyst för att jag ska hinna berätta det innan det försvinner igen. Märkte en tendens till detta idag. Men det var inte mitt minne som tjorvade, utan min lillasysters. Räcka upp handen när man kommer på vad det var fungerar faktiskt. Då får man sin chans att prata.

Vidare till val av titel. Min lilla shift knapp har bråkat ett tag. det har funnits skitklumpar där under. Jag har då tryck på knappen 20 gånger, aktiverat tröga tangeter fast jag inte vill, och till slut fick jag bort klumpen där under. Nu måste man dock ta i för kung och fosterland för att knappen ska reagera, suck. Den andra shift knappen, den större, till höger har släppt. försöker trycka dit den men den under delen sticker upp x antal millimeter. irriterande är det när ingen av mina shift knappar fungerar som de ska.. 

Jag måste bli duktigare på att plugga inför prov i förvög. vi har prov imorgon och jag läste nyss, bara några minuter sen, ut kapitlet vi har prov i. Det behövs en förbättring! Som tur är handlar det här kapitlet mest om logiska saker, så det ska nog gå vägen. Men det skulle kunna gå mycket bättre! Kommer nog kunna allt till provet men hur länge sitter det? Till nästa vecka förhoppningsvis, men knappast längre. Inte okej.

Pluggar som sagt ikväll. Har nu tagit en paus till att blogga. Helt enkelt för att slippa plugga.. Prioriterade att plugga istället för att se hockey. Jag säger bara TUR att det är en mindra bra match ikväll, då kan jag kosta på mig att missa den. Ska dock försöka mig på att skriva färdigt anteckningarna på datorn innan 3:e perioden så jag i alla fall får se någonting, den börjar kring nio. Om inte annat får jag ta med mig datorn ner och skriva samtidigt som jag ser.
Igår berättade jag om valbara kurser. Minns inte om jag skrev om Matematik E kursen. Mitt minne och jag är inte homies! Har till 90 % bestämt mig för att inte välja den kursen. Känner inte taggen för att räkna matte nu. Eller egentligen så går matten an, men jag klarar inte av läraren. Vill bara ta på mig headset och slippa hans röst. 

Två punkter kvar och klockan är snart nio..

Planerade in under en engelska lektion att jag skulle skriva en låt. Det blev aldrig.. Funderar på när jag ska skriva färdigt den. Vill så gärna kunna spela gitarr till den så det ska jag lyckas med också. Har skrivit en provisorisk text men den är inte klar, inte ens nära. Tvär skrev den i bussen påväg hem, kan ju säga att jag har inte tittat på den sedan dess!

Längtar verkligen till vecka 10 nu. Jag ska fara till Umeå! Besöka systern min, framförallt. Men det viktiagste med den här "resan" är att jag ska försöka få mig ett sommarjobb till i sommar. Sen så är det ju ännu bättre att jag får umgås med syster! <3

Och då blev klockan nio. Bara att ta ner datorn!
Nu är familjen komplett igen. Senaste veckan har det bara varit jag och lillasyster hemma. Föräldrarna har varit i England och hade det helt underbart! Hunden, som jag saknade mer än föräldrarna mina, bodde hos Edlunds i Arvidsjaur. Så vi var hundlösa i nästan en veckan - hur hemskt som helst! Igår fick jag träffa mappa (mamma och pappa) för första gången på en vecka, även om de kom hem lördagnatt. Var inte vaken då, haha. Den kvällen spenderade vi till att fira pappa som blev 44 år i Tisdags! Än en gång, grattis! Blev att titta på bilder från deras resa, tårtätande, som Evelina gjort och presentöppning. 

Idag har varit en riktigt bra dag. Kan inte säga varför exakt men pratade med en hel del lärare och kände mig väldigt ansvarstagande. Härlig känsla! Har planerat hur hela min kväll ska se ut, men den har redan gått i spillror. Tänkte blogga först klockan halv åtta, efter promenaden och före jag började plugga biologi. men middagen var inte ens nära klar när jag kom hem så då tänkte jag göra bort att blogga nu :)

Just nu kretsar mycket kring sommarjobb. Vill så gärna jobba i Umeå, slippa Arvidsjaurs kommun. Ska göra allt jag kan för att få mig ett sommarjobb där. Plats spelar inte så jättestor roll men helst något äldreboende/hunddagis/sommarcafé, men det sist nämnda har jag redan provat, been there - done that. Vill som prova något nytt, få nya erfarenheter och se efter om jag giller det. Måste ju välja vad jag ska utbilda mig till inom drygt ett år.

Idag tittade studie- och yrkesvägledaren förbi och berättade om valbara kurser till nästa år. De individuella valen. Jag funderar på att välja Engelska C, Psykoligi A, Idrott och Hälsa B, Projekt och Företagande (håller redan på med) och Webbdesign. De hade inte räknat med moderna språk så jag kommer att få mer än 300 poäng, vilket är minimum, inom individuella val.
Nu pep ugnen, vilket betyder... MIDDAG! Den här gången blev det pannkaka :)


Bra låt där bandet har med en annan låt i världens bästa serie, The Vampire Diaries.




Ciao!
Har börjat följa ännu en serie. Denna heter FlashForward, är riktigt bra! Men jag brukar ju fastna för serier där det händer onaturliga saker. Anledningen till att jag började se serien var den att jag såg en skräckfilm där en av huvudpersonerna var med i denna serie, såg det på imdb. Kan ju inte säga att den personen såg dålig ut heller ;) Hittills har jag sett 8 avsnitt och det var endast igår! Blir nog så att jag ser fler avsnitt senare. 

Vankade tidigt imorse och innan klockan 12 hade jag gjort många bra saker! Bland annat 2 läxor, läst 60 sidor ur en bok som inte är bra men måste veta hur den slutar, skaffat in ved. Okej, skaffade in veden lite senare, tillsammans med pappa och christina. 

Som sagt, ska se Flashforward ikväll, ska även läsa ut boken jag nämnde, endast 60 sidor kvar. Blir nog att göa det nu, sen duscha och sen se så att det blir en tidig kväll :)

Haha, nostalgi, De tre musketörerna med Musse, Kalle & Långben går på disney channel nu.

Den kommande veckan kommer jag har mycket fritid. Ingen hockey och nästan inget skolarbete heller. Då blir det att se... FlashForward! 

Nästa tisdag, den 15 Februari kan de bli så att det händer två stora saker! För det första fyller världens bästa pappa år! Och för det andra kanske vi ska dra iväg till schtaaan för att se hockey, när uppehållet är slut. Men det beror på om vi har prov dagen efter, vilket är en onsdag. i så fall blir det jag, Evelina, Christina och Filippa (hennes första match ever!) som far. 

Mappa ska inte fara på hockey den dagen eftersom de inte är hemma, inte ens i Sverige då! Utan de far till England nästa lördag och är borta en hel vecka! Hur härligt blir inte det?

Drömde inatt att jag skaffade mig tre tatueringar! Kanske förr att mamma ska rita en tatuering åt mig som jag ska göra fter jag fyllt arton. Måste först bestämma vad den ska innehålla.

Avslutar med en bild på kaklandet jag gjorde hos Evelina och Philip i slutet av December. Detta är mtt projekt till kursen projekt & företagande, det enda skolarbete jag ska göra i veckan! Alltså, skriva ihop dokumentationen. 




Har även hittat sms-signalen jag velat ha ett tag. en från worms spelet. När de kastar en granat och skriker incoming! Skrattet i slutet är ju bäst! Hittade en ungefär likadan från youtube, såhär låter den: 




Haha! Humor på hög nivå!

Har aldrig varit så glad som idag. När de "nya" hela glasögonen satt på plats. Log hela vägen när jag gick tillbaka till skolan, lite tragiskt kanske, men mina glasögon är så viktiga, så fina! 

Imorgon har vi fixat ihop en tjejkväll. Hade en förra veckan också och förhoppningsvis blir det inte nästa vecka. Vilka ska jag våldgästa då? Förra måndagen våldgästade jag Edlunds, Tack så jättemycket för att jag fick vara där! Imorgon lutar det mot att jag vålgästar Caisa i hennes (brors) lägenhet, verkar som om tjejkvällen äger rum där också. Senaste tjejkväll var hur rolig och trevlig som helst! Måste tyvärr säga att Med Vilda Gester var det roligaste. Jag som ogillar såna spel där man ska förklara.. haha

Har för övrigt matteprov imorgon. Ska tvär läsa igenom sidorna och se om jag förstår, men det ska väll inte vara några större problem. Har fått G på alla matteprov i C-kursen men kan bara inte få till det till det högre! Annars har vi ett engelska glosförhör på 50 ord till imorgon, vilket känns mer viktigt än matteprovet, strange.. 

Detta kommer att ske någon gång under resten av kvällen:Dammsuga, plugga inför matteprovet, titta på det nya avsnittet avGossip Girl Pretty Little Liars. Funderar även på att gå med Alva en sväng. Kanske ser Gossip Girl , går med Alva och sen sparar det bästa till sist = Pretty Little Liars. Duscha ska jag också hinna med ;) 

Nej, dags att göra någonting nu!

Tagna från promenad jag gjorde för någon vecka sen.







Är man galen så är man


Eller så är man bara söt


Silvertejpade glasögon!

Internet gav upp så nu ska jag försöka publicera. ! & ½ timme senare har jag dammsugat, pluggat matte och förstått mer, sett Gossip Girl och nu väntas en promenad med fyrbeningen ;)

Ciao!