Adira föddes den 1/9 och blev medlem i familjen den 26/10. När min lillasyster var hit under sin praktik (v.42 = 15/10-21/10). Vi for och hälsade på Adiras valpuppfödare i början när Ch kom, kanske 15:e. Innan vi for hade jag egentligen redan bestämt mig för att jag ska köpa en av valparna, och så blev det :)  

Jag hade kollat blocket som en tok flera gånger per dag för jag hade länge bestämt mig för att skaffa hund. Till och med i somras ville jag skaffa hund men då förstörde jag knäet och kunde inte gå på 10 (?) veckor. I oktober när jag skulle hämta Adira kände jag att knäet var hyfsat okej och att det skulle bli mycket bättre ifall jag hade en anledning att gå ut och gå varje dag, måste ju rasta Adira.

Adira är helt underbar! För att vara 5 månader är hon väldigt mogen, förutom att hon hoppar upp på alla när de kommer hit.. Hon var mogen, alltså lättlärd. Gör hon någonting dumt gör hon sällan om det ifall jag säger till på skarpen. Hon har inte ätit kattmat/ kattbajs på ett bra tag, hon har inte tuggat på några fler kablar sen hon var nyhämtat och hon är mer eller mindre rumsren. Det händer någon olycka ibland på morgonen innan jag hinner gå ut med henne. För det mesta har hon vaknat någon timme före mig och lekt med katterna så hon gått och kissat.. Enda nackdelen med att katter är nattdjur, jag och Adira får inte sova. 

Adira är som en gasell när hon leker, hon hoppar och far åt alal håll. Jag tycker hon har ganska böjbara leder, precis som matte så hon kanske har EDS hon också? :p

Matte älskar dig gumman! <3

Utseende mässigt är Adira hur fin som helst! Titta själv: 

6 veckor gammal

De andra på bilden är hennes syskon. Jag hade inte bestämt vilken  tik jag skulle köpa när jag och Ch var dit och tittade så innan jag hade bestämt mig för Adira funderade jag på att ta den beiga, som syns lite grann på bilden. 


2 månader gammal (Svarta hunden = Chivette)

3 månader gammal

5 månader gammal (Lexie stryker sig mot Adira, som vanligt ;))

Adiras mamma

Puss! 
Lexie föddes den 25/5 och blev medlem i familjen den 27/8. Lexie bestämde jag för att köpa någon vecka innan,hon var leveransklar.  Jag kunde ju inte bara ha Siri, hon skulle ju bli alldeles för ensam på dagarna. Lexie har faktiskt sin pappa väldigt nära nämligen hos min syster, Sofia. Jag och Lexie bodde hos Sofia fram till i slutet på september. Lexie han alltså bo med sin pappa från det att hon var 12 veckor tills hon var 16 veckor.

Sen hon kom hit har hon kissat i sängen, kissat på golvet samt kissat på mina kläder som låg på golvet första veckan. Annars har hon varit en pärla, men hon är ju en ragdoll och de ska ju vara lugna och snälla. Lexie är allt som en ragdoll är men hon har lärt sig av Siri och mamma att bli mer social. Ragdolls vill vara i samma rum som matte men eftersom jag/ Siri har varit jobbiga med henne så har hon blivit mer social. Hon vill ligga tätt intill mig och hon är också  en kramkisse som kommer och styrker sig mot en, speciellt hundar. Lexie älskar hundar, i alla fall Adira, Alva och Chivette. Lexie kurrar också men inte lika högt som Siri ;) Lexie älskar att ha någonting ovanför huvudet. Hon gillar alltså att krypa in under täcket och krafsa till sig en grotta. Lexie är mammas pussgurka. Hon och Siri är som Jing och Jang i färgerna och de är underbara tillsammans! 

Mamma älskar dig Lexie! <3

6 veckor gammal

Lexie och ett syskon, 11 veckor gamla


Far och dotter, 12 veckor gammal

8 månader gammal
Siri föddes den 21/6 och blev medlem i familjen den 28/9, skulle jag tro. Men när Siri var redan 6-8 veckor bestämde jag mig för att hon skulle få följa med mig till Umeå.

Sen hon kom hit har hon rivit ner blomkrukor och värmeljuslyktor samt gjort massa andra dumheter men de överväger inte hennes goda sida. När jag lockar på Siri svarar hon med att titta upp på mig och mjaua. Hon brukar också kvittra när hon vill kramas så då kommer hon till mig om jag ropar på henne när hon låter som en fågel. Siri sitter ibland på mina axlar och myser. Hon sitter även på stolsryggen och balansera med alla fyra tassar, jag brukar säga att hon är en papegoja ;) Siri vill alltid vara i samma rum som mig, ofta på mig och när hon väl kommer till mig kurrar hon högt. Så fort hon är på fårskinnet/ rusta pläden (känns som ett fårskinn på ena sidan) mjölktrampar hon samt kurrar. Siri är underbar!

Mamma älskar dig Siri! <3  

6-8 veckor gammal. 


12 veckor gammal

7 månader gammal
 
Drygt ett år sedan jag bloggade sist och jag har insett att det har hänt ganska mycket sen dess. Både saker som jag inte hade planerat och saker som var planerade. Bland annat olyckan, valet av utbildning och skaffandet av tre djur var de händelser som var oplanerade. Första resan utomlands, studenten, min systers bröllop, julfirande hemma osv. var sådant som var planerat.  

Ska från och med idag försöka på nytt att blogga. Minst en gång i veckan i alla fall. Idag kan ni förvänta er en hel del inlägg från mig ;) 

Puss!